Toni Auvinen

Toni Auvinen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri, pääaineena yhteiskuntapolitiikka. Hän on suorittanut myös johtamisen erikoisammattitutkinnon ja lukuisia muita tutkintoja. Hän on työskennellyt kunta-alalla erilaisissa tehtävissä vuodesta 2001 alkaen, ensin luottamushenkilönä ja aluekehittäjänä, sitten projektipäällikkönä ja toimitusjohtajana, viimeiseksi kunnanjohtajana sekä ICT- ja digijohtajana. Helmikuussa 2022 hän aloitti FCG Finnish Consulting Group Oy:n johtavana konsulttina keskittyen kuntien ja hyvinvointialueiden johtamiseen, strategiatöihin sekä digitiekarttoihin. Hän on työskennellyt yli sadan kunnan ja kaupungin kanssa eri puolilla Suomea. Hän on myös kirjoittanut kaksi kuntien digitalisaation tulevaisuuskirjaa, jotka molemmat on jaettu kaikkiin Suomen kuntiin.

21 vuoden kunta-alan kokemus yli 100 kunnan ja kaupungin kanssa

2001-2011 (11 vuotta) Luottamushenkilönä kunta-, seutu- ja maakuntatasolla Etelä-Savossa. Viimeisimpänä kunnanvaltuuston puheenjohtajana.

2008-2011 (4 vuotta) Aluekehittäjänä Rantasalmen kunnassa ja Pieksämäen kaupungissa ohjelmakoordinaattorin ja projektipäällikön tehtävissä.

2012-2016 (5 vuotta) Tuusniemen kunnanjohtajana sekä kuntaomisteisten kehittämisyhtiöiden toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana.

2016-2019 (3 vuotta) Pohjois-Savon maakuntaliitossa ICT- ja digijohtajana, kuntien yhteistoiminnan sekä sote- ja maakuntauudistuksen vastuuvalmistelijana.

2019-2022 (3 vuotta) Kuntien ja kaupunkien johtamisen, talouden ja digitalisaation johtavana konsulttina omassa yrityksessä ja FCG Finnish consulting groupissa.